Depeche Mode fanclub Serbia

Depeche Mode nastao je 1980. godine u Basildonu. Osnovan od strane Vince Clarka, prvobitnu postavu benda cinili su: David Gahan, Martin Gore i Andrew Fletcher. Vince Clarke odlazi iz benda nakon njihovog prvog albuma 1981, a zamenjuje ga Alan Wilder koji je svirao s bendom od 1982. do 1995. Nakon Wilderovog odlaska, Gahan, Gore i Fletcher nastavljaju karijeru kao trio.

Priznati od mnogih kao jedan od najvecih bendova danasnjice, nose titulu najboljeg elektronskog sastava svih vremena.
Sa vise od 73 miliona prodatih albuma sirom sveta, 44 njihove pesme dosle su na UK top listu, a vise od 40 pesama zauzele su svoje mesto na stranim top listama. Muzicki uticaj Depeche Moda ne skrivaju Rammstein i Marilyn Manson.

Diskografija:
Speak & Spell (5.10.1981.)
A Broken Frame (27.9.1982.)
Construction Time Again (22.8.1983.)
Get The Balance Right ep (1983)
Some Great Reward (24.9.1984)
The Singles 81>85 (1985)
Black Celebration (17.3.1986.)
Music for the Masses (28.9.1987.)
101(.13.3.1989.)
Violator (19.3.1990.)
Songs Of Faith And Devotion (22.3.2009.)
Condemnation ep (13.9.1993.)
Songs of Faith and Devotion live (6.12.1993.)
In Your Room ep (10.1.1994.)
Ultra (14.4.1997.)
The Singles 86>98 (1998)
Exciter (14.5.2001.)
Playing the Angel (17.10.2005.)
The Best Of DM Vol.1 (2006)
Sounds of the Universe (21.4.2009.)
Delta Machine (25.3.2013.)

Prvi koncerta u Srbiji su održali na beogradskom Uscu 19. maja 2013. godine, pred 34.500 fanova iz čitave zemlje.