ROMÂNIA CURATĂ - FĂRĂ POLITICIENI - FĂRĂ PARTIDE POLITICE

"Problema noastră nu este nesupunerea civică. Problema noastră este obedienţa civică. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume s-au supus ordinelor unor lideri şi milioane dintre ei au fost ucişi din cauza acestei obedienţe. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume sunt obedienţi în faţa sărăciei şi înfometării şi prostiei şi războiului şi cruzimii. Problema noastră este că oamenii sunt obedienţi atunci când închisorile sunt pline de hoţi mărunţi şi marii hoţi ne conduc ţara. Asta este problema noastră !" (Howard Zinn,1922-2010)

Puterea celor care conduc omenirea constă în ignoranţa noastră. Cu cât mai adânc reuşim să vedem în spatele cortinei manipulării cu atât mai mult avem posibilitatea de a face ceva...
”Strategia struţului”,mai bine zis a „capului plecat” este ceea ce vor...aplic-o şi vei face daune celor din jurul tău inclusiv familiei tale! A-i ajuta şi pe cei cufundaţi în "somnul raţiunii" să se trezească înseamnă a face primul pas spre o lume mai bună, spre o societate echitabilă în care interesul personal este în consonanţă cu interesul majorităţii.
"Problema în capitalismul global este că acesta recompensează din răsputeri cele mai rele părţi ale noastre: lipsa de scrupule, competitivitatea, laşitatea, oportunismul, goana după avere, recompensând la minim şi adesea penalizând sau, în cel mai bun caz, considerându-le ca simple handicapuri: cinstea, compasiunea, corectitudinea, munca, dragostea pentru dreptate şi grija pentru cei aflaţi în necaz."(Michael Parenti)