Fias fantastiska feministiska forum

MEDLEMSSTOPP! VI KOMMER INTE ATT SLÄPPA IN SÖKANDE PÅ OBESTÄMD TID.

♀⚢⚣⚤⚥⚦⚧

Hej och välkommen till FFFF!

Detta är ett forum som finns till för att fördjupat diskutera intersektionell feminism på en nivå som sträcker sig bortom frågan ”Är kvinnor verkligen förtryckta?”.

Gruppen startades som ett 100p-projekt på Kungstensgymnasiet 2011 där syftet var att ta reda på vad ungdomar tycker och tänker om feminism idag och har nu utvecklats till ett forum där intersektionella feminister ska kunna diskutera och peppa varandra och slippa fördomar & förtryck. Här ska vi slippa "ta diskussionen", forumet är alltså inte till för öppen debatt.

ANSÖKA OM MEDLEMSKAP:

För att bli medlem ansöker du om medlemskap samt skickar ett privat meddelande till en admin med motivering kring varför du vill bli medlem. Om du har en vän i FFFF så kan du referera till hen så att vi är säkra på att du passar in.

GRUPPENS RIKTLINJER:

1. Här ska vi känna oss trygga. En grundsten i forumet är att det ska vara en fristad för oss som går under ett strukturellt förtryck. Detta är inte förenligt med TERF (Trans-Exclusionary Radical Feminism). Åsikter av sexistisk, rasistisk, funkofobisk, transfobisk, homofob, fettfobisk karaktär är inte välkomna.

2. Här ska tjejer kunna få plats, göra sina röster hörda och bli respekterade. Detta gäller oavsett etnicitet, religiös tillhörighet eller könet en blev tilldelad vid födseln. Detta är inte en megafon för vita cisfeminister. Vi är ett intersektionellt/ normkritiskt feministiskt forum. Vi tror på att maktfördelning sker genom att privilegierade grupper granskar sig själva grundligt och backar, lämnar plats och ser över den plats som de tar. Fr.o.m. tredje måndagen varje månad har vi No White People Week. Då är forumet till rasifierades förfogande och vita medlemmar får inte göra inlägg.

3. Här håller vi inte på med uthängning eller mobbning av privatpersoner. Sådana inlägg kommer tas bort av admin. För er som trots allt vill berätta om era jävliga FB-vänner, var snälla och täck över namn och bild.

4. GLÖM INTE TRIGGER WARNING! http://geekfeminism.wikia.com/wiki/Trigger_warning

5. Försök googla begrepp innan du ger dig in i trådar. Hittar du ingen bra förklaring; fråga. Men googla alltid först. Det går även bra att att skicka ett PM till admin och fråga om t.ex. begrepp man inte förstår.

6. Gruppmedlemmar får ej blocka admin. Detta för att vi ska t.ex. kunna gå in i trådar, ge varningar, förklaringar och motivieringar och att överhuvudtaget kunna kontakta våra gruppmedlemmar.

Och slutligen - detta är en frivillig grupp. Vi uppmuntrar diskussion, men vi vill också att ni respekterar våra regler. Känner vi att du bryter mot våra regler och värderingar, kommer vi att ge en varning och vid upprepning att bort dig från detta forum.

/Fia Jonsson, Thérèse Lundqvist, Nilo Rahimi, Ninni Sundin, Vincent Vega, Yolanda Jimmie Åkesson Bohm