Geek Women Unite! (Finland)

Nainen, pidätkö sarjakuvista? Onko Jane Austenin teosten tai logiikkapiirien tuntemus intohimosi? Sykkiikö sydämesi roolipeleille tai kutomiselle? Tykkäätkö seurata tiiviisti politiikkaa tai tv-sarjoja? Jos, niin liity meidän muiden nörttinaisten joukkoon!

Nörtti tai giikki on jostain asiasta tai harrastuksesta intohimoisesti kiinnostunut ihminen. Perinteisesti nörtteily on nähty vain miesten puuhana, mutta sehän on höpsöä. Tämän ryhmän tarkoitus onkin auttaa naisnörttejä verkostoitumaan. Samanlaisia ryhmiä on perustettu muihinkin Pohjoismaihin. Kaikkien alojen giikit ovat tervetulleita!

Huom! Tässä ryhmässä tunnustetaan yhteiskunnan sukupuolirakenteiden olemassaolo. Sukupuolesi ja seksuaalinen suuntautumisesi vaikuttavat siihen, miten sinua kohdellaan ja mitä mahdollisuuksia sinulla elämässäsi on - joskus hyvin ikävilläkin tavoilla. Näiden valtarakenteiden hahmottaminen on ryhmään kuulumisen edellytys.

Ryhmän säännöt löytyvät täältä: https://www.facebook.com/groups/207664933742/permalink/10152342358873743/


Alkuperäinen manifesti:

GEEK WOMEN UNITE! MANIFESTO
Are you a chick who's obsessed with Jane Austen or web standards? RPGs or knitting? Politics or TV shows? Then this is the group for you.

We are women, we are geeks, and we don't think that should be a big deal. All geekdoms welcome!

However, we do ask that you be aware of the power structures between genders and sexualities, and that there are norm structures that separate people. Also, you need to agree that this sucks. This is the one mandatory geekdom of this group. If you don't respect it, we reserve the right to block you, point and laugh.