NIKOS VERTIS-BULGARIA

Групата е създадена за феновете на Никос Вертис
Никос Вертис, роден на 21 август 1976г. в Горкум (Холандия), е едно от популярните имена на гръцката музикална сцена.
Ранни години
На 6-годишна възраст Никос и семейството му се местят в Тесалоники. Скоро той започва да взема уроци по бузуки. На 15 години започва да се занимава и с пеене. На следващата година той се връща в Холандия и прекарва там две години, учейки в професионална гимназия. След завършването й се връща в Гърция, за да отслужи войнския си дълг. След това продължава да се занимава със своята любов, музиката, като пее в малки клубове в Тесалоники и други градове в провинция Македония. През лятото на 2002 започва да пее в известния клуб „Родон”, където прави своя пробив на сцената и остава до лятото на следващата година.
2003- 2004
През 2003 Никос подписва договор с „Universal Music” и издава дебютния си албум, озаглавен „Poli Apotoma Vradiazei” (“Бързо настъпва нощта”). Песните „Asteri Mou”, “An Feigeis”, “San Trelos Se Agapao”, както и едноименната песен, стават бързо радио-хитове. Двата дуета с Пеги Зина, „Eimaste Xoria” и „Xanomaste” също биват приети много добре от публиката. Зимата на 2003-2004 Никос се мести в Атина, където дели сцената на клуб „Аполон” с Пеги Зина. На третите годишни награди „Arion Awards” през 2003 той печели отличието за най-добър нов изпълнител.
В периода май-август 2004 Вертис отново пее в клуб „Родон” в Тесалоники, като изпълненията му биват много успешни. През септември издава втория си албум „Pame Psyxi Mou”, с песни на Йоргос Теофанос. Радио-хитове стават „Pos Tolmas”, “Thymamai” и “Se Mena”. В същото време Никос е ангажиран за зимния сезон в клуб „Посидонио”. Изпълненията му се радват на голям успех и мнозина го обявяват за следващия голям лаико-певец. На четвъртите годишни „Arion Awards” той получава номинация за най-добър лаико-певец.