Φιλαρμονική Λουτρακίου

53 Χρόνια ιστορίας και συνεχίζουμε.
Η ομάδα δημιουργήθηκε για όλους τους φίλους της φιλαρμονικής μας και της μουσικής γενικότερα με σκοπό να γίνει ένας όμορφος τόπος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων από όλους μας.

Λίγα λόγια;

Η Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου ιδρύθηκε το 1961 και αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Προμηθέας του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων. Στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της έχει να επιδείξει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η Φιλαρμονική λειτουργεί ως Μουσική Σχολή και εξειδικευμένοι καθηγητές διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών οργάνων παράλληλα με τα τμήματα Θεωρίας και Σολφέζ.

Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλα τα είδη μουσικής και περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και Ξένων συνθετών, κινηματογραφική μουσική και έργα ειδικά διασκευασμένα για Μπάντα. Τα ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής είναι περίπου 50 ενώ συνολικά το εκπαιδευτικό δυναμικό της απαρτίζεται από 160 και πλέον μέλη.

Η Φιλαρμονική καλύπτει όλες τις θρησκευτικές και εθνικές εορτές της πόλης. Παράλληλα συμμετέχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Καλαμάτα, Αθήνα, Θήβα, Σχηματάρι, Άργος κ.α. ). Σημαντικές στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία της αποτελούν η συνεργασία με τους τραγουδιστές Πασχάλη Αρβανιτίδη και Γιάννη Βογιατζή και η συμμετοχή της στον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Σικάγο με την εθνική παρέλαση στo Greek Town και σειρά συναυλιών στο Cultural Center και το Pickwick Theater. Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθιερώσει την βραδιά πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης δίνοντας συναυλίες με σημαντικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες όπως η Νίνα Λοτσάρη, η Φωτεινή Δάρρα και η Μελίνα Ασλανίδου. Επίσης τον Ιούλιο του 2013 σε συνεργασία με την ομάδα Danza Flamenca Grupo παρουσίασε σε ενα μουσικοχορευτικό θέαμα την σουίτα της Carmen του Georges Bizet στο θέατρο Badminton.

Τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου διευθύνει σήμερα ο Αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.