Българи в Байерн ( Bulgaren in Bayern )

Групата е за обмяна на информация, мнения, съвети, въпроси (и евентуални отговори) на българи, които са или са били за малко или много в Нюрнберг, Регенсбург, Мюнхен,Гармиш-Партенкирхен, Вюрцбург, Инголщадт, Розенхайм, Аугсбург, Фюрт, Пасау, Бамберг, Меминген, Байройт, Линдау, Ландсхут, Ландсберг и др.с една дума за българите в Бавария.Нека да бъде едно полезно място, където можем да си помагаме - кой с каквото може - и разбира се, да се запознаем с нови хора. Целта на групата не е многочисленост, а хора, които наистина се нуждаят и търсят помощ и информация или могат да предложат такава.В раздел "Файлове" ще намерите много полезна информация.В групата сe споделят обяви и се дискутират следните теми и въпроси:
работа ; споделено пътуване ; обяви търси / предлага / купува / продава ; полезна информация от административен характер ; впечатления от града, в който живеете ; обяви за жилища под наем ; културни мероприятия ; следване в университети в Бавария ; кaктo и да рекламирате дейността на своята фирма, само ако е в Бавария или по някакъв начин е свързана с живота на българите в Бавария
Линк към брошурта "Информационен справочник за българите в Бавария":
https://www.facebook.com/groups/571198386230524/826696217347405/

Ограничете се в публикуването на песни и линкове, които не са пряко свързани с българската общност в Бавария, като цяло в Германия или немската в България.Групата не е политическа, така че молим по-умерено с политическите дебати, агитации и линкове.
Групата Е НЕЗАВИСИМА И САМОСТОЯТЕЛНА - т.е. не е група на/към сдружение, клуб, организация, учреждение, институция или инициатива.
Тук се пише на български - Кирилицата не е задължителна, но е въпрос на уважение към останалите членове и се препоръчва,ако желаете да получите отговор или да бъде обърнато внимание на поставен от Вас въпрос или сигнал.Това не важи за цитати, препратки и статии, които са на немски език.Другият език за комуникация в групата е немски.
Постовена друг език, различен от български или немски ще бъдат премахвани.

Обиди,подстрекателство и тежки отклонения от Книжовния Български език нямат почва ТУК ! Постове които обиждат,теми и мнения с нецензурно съдържание се трият.Спазване на добър и цивилизован тон на писане е задължително! За препратки към линкове и уеб страници администраторите не носят отговорност, както и за изказвания, снимки, текстове, музика, видео на участниците в групата.За достоверността на информацията в групата, всеки носи лична отговорност.Да публикува право има всеки член, който не нарушава правата на останалите потребители, не нарушава законите на България, Германия, правилата на Фейсбук и администраторските правила на групата.
Отворени сме за Вашите идеи,въпроси или предложения нa : balgari_v_bayern@mail.bg
С уважение и любезен поздрав към всички приятели в нета Администраторите