Echipa U.C.M.R.

Acest grup este creat de echipa Uniunii Centrelor de Mediere din... Romania (UCMR), federatia fondata in 2005, alcatuita din asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Grupul se doreste o platforma in care colegii mediatori, indiferent de asociatia din care fac parte, sa poata lua cunostinta de activitatea U.C.M.R. si in care echipa U.C.M.R. sa isi poata exprima punctele de vedere cu privire la obiectivele profesiei de mediator, printr-un dialog constructiv.

Dorim sa ne putem exprima direct fata de colegii mediatori, fara campanii negative si atacuri la adresa nimanui. Ne vom prezenta planurile, obiectivele, experienta si echipa.

Vrem ca toti mediatorii sa ne cunoasca in mod nemijlocit, ca o alternativa viabila si exemplu de functionalitate, urmand ca decizia de a alege sa le apartina in cunostinta de cauza.

U.C.M.R., ca organizatie in mediere, a desfasurat de ani de zile o activitate constanta si asidua de promovare a medierii, in acelasi timp militand activ si public pentru protejarea drepturilor tuturor mediatorilor.

Prin activitatile derulate, in cadrul U.C.M.R. s-a format o echipa de mediatori care au inteles sa se sprijine reciproc. U.C.M.R. este un exemplu de functionalitate a unei echipe manageriale de mediatori practicanti.

Echipa U.C.M.R. defineste ca obiective ale profesiei:
- Promovarea proiectului de lege intocmit de U.C.M.R. din anul 2014 si care prevede: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.
- Organizarea profesiei la nivel de judet, corpul profesional judetean.
- Promovarea nationala a medierii ca profesie non- juridica, independenta

Va invitam sa cunoasteti activitatea si proiectele derulate constant de echipa U.C.M.R. pana in prezent aici: www.ucmro.ro.