Α.Σ. ΚΕΡΙΤΗΣ ΧΑΝΙΑ-ΚΙΣΑΜΟΣ

JU JITSU - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ
Αθλητικός Σύλλογος που δημιουργήθηκε με αγάπη για την εκγύμναση του σώματος και φυσικά την διδαχή ήθους και ευγενούς άμιλας στις πολεμικές τέχνες.
Ο δημιουργός των δύο συλλόγων και προπονητής τους, Δημήτρης Μαρινάκης περιλαμβάνει στην προσπάθειά διδασκαλίας εκτός των τεχνικών των τριών αυτών αθλημάτων να κάνει τους αθλητές πειθαρχημένους, ευγενής, με ήθος ,καλλιεργεί τη συλλογικότητα και σύμπνοια μεταξύ τους, να αγωνίζονται για τον αθλητισμό και όχι για την νίκη καθ' αυτή. Σημασία έχει η καλή προσπάθεια και ο καλός αγώνας για τον αθλητισμό. Με τις παραπάνω αρχές έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να έχει πληθώρα συμετοχών και μεταλλίων σε Τοπικά, Πανελλήνια και Πανευρωπαικα προταθλήματα και φυσικά την προσωπική του συμμετοχή ως αθλητή της Εθνικής Ομάδος ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ-Βράβευση αθλητών του “Κερίτη”
Όπως δημοσιεύτηκε την 30-12-2010 στο http://www.haniotika-nea.gr/58402-Βράβευση αθλητών του “Κερίτη” .html

Πέντε αθλητές του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου 'Κερίτης', οι οποίοι διακρίθηκαν στο 4° Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στο Λουτράκι Αττικής αποσπώντας 2 μετάλλια, τίμησε χθες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Πρόκειται για τους: Δημήτρη Μαρινάκη, Δημήτρη Μπιτσαξή, Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, Αναστάσιο Πυροβολάκη και Γεωργία Νικολουζάκη.
Οπως ανέφερε ο νομάρχης Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, 'με τη τελετή αυτή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων κλείνει έναν ολόκληρο κύκλο στήριξης και βράβευσης των αθλητών του Νομού μας, που διακρίνονται σε πανελλαδικούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν για να ενισχύσουμε επιβραβεύοντας τις αθλητικές δραστηριότητες των νεαρών Χανιωτών μας. Βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία προς το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και στην πεποίθησή μας ότι μια ολόπλευρη ανάπτυξη της νεολαίας μας δεν μπορεί να αφήνει στην άκρη τις αθλητικές επιδόσεις, το ομαδικό πνεύμα και την ευγενική άμιλλα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της άθλησης'.
'Ο «Κερίτης», που δραστηριοποιείται με επιτυχία στα Χανιά για μια δεκαετία και πλέον, είναι αναγνωρισμένος Σύλλογος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στα αθλήματα JU - JITSU, Παγκράτιο Αθλημα και JUDO. Οι αθλητές του έχουν διακριθεί πολλές φορές σε βαλκανικούς και παγκόσμιους αγώνες, όντας μέλη των Εθνικών Ομάδων JU - JITSU και Παγκρατίου Αθλήματος. Πρόσφατα ο Α.Π.Σ «Κερίτης» συμμετείχε στο 4° Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος, που διεξήχθη από τις 3 έως και τις 5 Δεκεμβρίου στο Λουτράκι Αττικής αποσπώντας 2 μετάλλια με την ομάδα πέντε αθλητών του, οι οποίοι είναι οι: Δημήτρης Μαρινάκης, Δημήτρης Μπιτσαξής, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Αναστάσιος Πυροβολάκης και Γεωργία Νικολουζάκη. Αυτούς τους αθλητές τιμούμε επιβραβεύοντας τη νίκη τους που κάνει περήφανα τα Χανιά μας', κατέληξε ο κ. Αρχοντάκης.