ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ & ASPERGER ΕΝΗΛΙΚΕΣ - GREEK AUTISTIC ADULTS

"Ένας μονάχα άθρωπος, αλήθεια δεν ξεθάβει, δυό θέλει, ένας να την πει, κι ο άλλος να καταλάβει."

Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Ενηλίκων Αυτιστικών.

(Σας παρακαλώ σε αυτό το γκρουπ οι αναρτήσεις σας να ΜΗΝ είναι σε GREEKLISH αλλά στα Ελλήνικά ή Αγγλικά. Αναρτήσεις σε GREEKLISH θα διαγράφονται αυτόματα.)

Λίγα λόγια για την νοοτροποία και άποψή μας: Ο αυτισμός στην Ελλάδα εχει καταντήσει να είναι αποκλειστικά η εικόνα του αυτιστικού παιδιού, και ειδικά του παιδιού με τον ονομαζόμενο "βαρύ" αυτισμό! Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν είναι μόνο λανθασμένη, αλλά και ελλειπής!

Λανθασμένη διότι ο αυτισμός δεν είναι μόνο οι "βαριές" μορφές που αναγνωρίζονται και διαγνώσονται εύκολα, αλλά και πολλές άλλες ονομαζόμενες "ήπιες" ή "ελαφριές" μορφές όπως ο Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμός (ΥΛΑ) και το Σύνδρομο Asperger.

Αυτές οι δήθεν ελαφριές μορφές όπως το Asperger και ο ΥΛΑ είναι που κουβαλάνε και το βάρος του αυτισμό σε μια κατάσταση αφάνειας και άγνοιας του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!

Εξ' ου και η ελλειπής εικόνα του αυτισμού. Κυρίως επειδή ο αυτισμός είναι συνδεδεμένος με την δυσκολία ή αποχή της επικοινωνίας, όταν ένας αυτιστικός με ΥΛΑ ή Asperger δεν δείχνει να έχει αυτές τις τόσο στερεοτυπικές αδυναμίες θεωρήται λιγώτερο ή και καθόλου αυτιστικός!

Σ' αυτό το πρόβλημα λοιπόν πέφτουν και πολλοί απο τους ενήλικες με αυτισμό! Επειδή έχουμε καταφέρει, λόγω ηλικίας, εμπειρίας ζωής, και προσπάθειας επιβίωσης να καλύψουμε τα "αυτιστικά" μας, τις δυσκολίες μας, τις ανεπάρκειες μας, δεν μοιάζουμε αρκετά αυτιστικοί ώστε να διαγνωστούμε και να έχουμε έτσι την βοήθεια και συμπαράσταση που χρειαζόμαστε.