Българите в Швейцария ( Bulgarianz in swiz )

Българска обшност на територията на Швейцария.
Създадена с цел обмяна на информация и популяризиране на културата и живота си !

Правила за участие в Групата :

Уважаеми съгрупници, както повечето от вас са забелязали, групата е отворена за свободно публикуване. За да не се получават недоразумения и неприятни ситуации, и за да не се натрупват стотици безсмислени публикации, молим нека се придържаме към следните правила :

1. Когато публикувате дадена статия, взета от някой сайт, молим направете някакъв коментар, за да разберат останалите защо я публикувате в групата и какво точно ви е заинтригувало в статията.
2. Всичко, което не е съпроводено от коментар на постващия, ще бъде смятано за спам, и ще бъде автоматично изтривано, като такъв !
3. Групата е за българи, което автоматично означава, че всички можем да четем и разбираме български език, което не е така с останалите езици. Някои знаят френски, други – немски, трети – само английски и т.н. Молим, когато публикувате нещо, да бъде на български език или от български сайтове.
4. Музикалните поздрави са хубаво нещо, но нали разбирате, че не всички харесват вашият музикален стил, а и едва ли всички са в синхрон с вашето настроение в момента. Няма смисъл на ден да се пускат по 20 музикални поздрава. Молим, нека се ограничим.
5. Поздравителните картинки с « премъдри » мисли в тях, едва ли има смисъл да ви казваме, че не са особено приятни, и не са полезни с нищо на никого. Ако все пак пуснете нещо от този тип, молим да бъде придружено с коментар.
6. Когато се зароди спор върху някаква тема, молим ви, нека да спазваме приличен тон и език. Вярваме, че всеки интелигентен човек може да защити позицията си, без да изпада в етнически, класови и лични нападки. Спазването на добрият тон е задължително !
7. Желателно е писането на кирилица. В която и точка на света да сте, има начин да се инсталира кирилица на компютърът, айпадът или телефонът ви. Все пак сме българи в групата.
8. След две предупреждения, всеки, неуважил правилата, ще бъде премахнат от групата без предупреждение !

Това са по – важните правила за правилното функциониране на групата. Молим, нека се придържаме към тях, за да е приятно и уютно на всички членове.

Благодарим ви за отделеното време.

От Админите