FAIR ISLE SHAWLS

Ontmoetingsplaats en inspiratiegroep uitsluitend voor liefhebbers en (toekomstige) breisters van de zogenaamde FAIR ISLE SHAWLS... dit zijn driehoekige shawls en omslagdoeken die met de fair isle techniek gebreid worden met ingebreide motieven.

Deze groep is speciaal om elkaar op ideeën te brengen, hulp te bieden, patroon-links te verzamelen en mooie resultaten te laten zien.
Deel je foto's van je FAIR ISLE shawl, je vorderingen, een link naar een mooi (koop)patroon of vraag tips als je wilt starten of even niet verder komt met je shawl.

Zoek je een duidelijke Nederlandse handleiding om zo’n shawl te maken?
Dutch Knitty, beheerder van de groep heeft een uitgebreide beschrijving gemaakt van het patroon Jolly Joker ( de shawl van de groepsfoto).
Je kunt dit patroon als basis gebruiken voor elk motief, bijv. voor de schaapjes…. het model van de shawl is altijd hetzelfde, het motief en de kleurcombinatie de wol maakt elke shawl uniek.
Het patroon is via Ravelry te verkrijgen: http://www.ravelry.com/patterns/library/jolly-joker

Andere projecten dan de fair isle shawls in driehoekvorm ( punt-omslagdoek) dus alle andere gewone en fair isle projecten hoe mooi dan ook horen niet in deze groep thuis maar mag je laten zien in de groep lol met wol ( mits ze van echte wol of andere natuurlijke garens zijn). https://www.facebook.com/groups/lol.met.wol/
Verzoek is dan ook om geen foto's te plaatsen van andere projecten.

Kijk vooral in de foto-albums. Er is een album met patroon-links, eentje met eind-resultaten van shawls van leden en een album waarin de huidige projecten van leden te zien zijn.


Onlangs (12 okt 2014) hebben we in samenwerking met www.bloemendalwol.nl in Eindhoven een fair isle shawl dag met workshops georganiseerd. Regelmatig gaan we de workshops herhalen:
Zie evenementen in de groep voor nieuwe data.

Wil je reclame maken voor je (web)winkel dan graag vooraf een PB naar de beheerder. (Dutch Knitty)
RECLAME /LINKS/ ADVERTENTIES voor andere (wol)(web)-shops/sites etc. GEPLAATST ZONDER OVERLEG VOORAF WORDEN GELIJK VERWIJDERD EN DE GEBRUIKER WORDT DIRECT GEBLOKKEERD.

Verder houden we ieder in zijn waarde, u bent hier te gast en we houden hier geen vervelende discussies en hebben respect voor elkaar en de groepsregels.

Veel, inspiratie gewenst...

Ps. bedanken voor het mogen behoren tot deze groep hoeft niet hoor…

Dutch Knitty, beheerder van de groep heeft een enorme passie voor breien en wol en schrijft regelmatig op haar blog over haar brei-avontuur en ervaring van (nieuwe) leerzame technieken en tips.

BLOG: http://dutchknittylolmetwol.blogspot.nl/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Dutch.knitty.LOL.MET.WOL.