Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Ιντιφάντα/Intifada Association

Αυτή είναι η επίσημη σελίδα στο facebook του Συλλόγου Αλληλεγγύ...ης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ. Η ομάδα είναι ανοιχτή, αλλά τη σελίδα διαχειρίζεται ο Σύλλογος.

Υβριστικές, ρατσιστικές, αντισημιτικές, σεξιστικές αναρτήσεις θα σβήνονται. Επίσης θα σβήνονται διαφημιστικά και γενικά οποιαδήποτε ανάρτηση δεν είναι σχετική με το παλαιστινιακό ζήτημα. Αναρτήσεις που δεν φέρουν την υπογραφή του Συλλόγου Ιντιφάντα, δεν εκφράζουν απαραιτήτως το Σύλλογο.


Ο Σύλλογος “Ιντιφάντα” ιδρύθηκε την άνοιξη του 2005. Μία από τις πρώτες επιτυχίες μας ήταν η δημιουργία μιας ιστοσελίδας η οποία ανανεώνεται καθημερινά με ειδησεογραφία από την Παλαιστίνη και ένα ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλεται μηνιαίως σε μια διαρκώς αυξανόμενη λίστα αποδεκτών. Διοργανώνονται ομιλίες-συζητήσεις, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από προβολή ντοκιμαντέρ, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, και όποτε καθίσταται εφικτό με τη συμμετοχή Παλαιστινίων και Ισραηλινών από συναφείς κινήσεις. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή ευκαιρία για να είμαστε παρόντες μοιράζοντας τα φυλλάδιά μας και υλικό του συλλόγου.


Η “Ιντιφάντα” δεν χρηματοδοτείται από κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Στηριζόμαστε στη συλλογή χρημάτων και σε δωρεές και τα μέλη του συλλόγου εργάζονται σε εθελοντική βάση. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την Παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στην κατοχή γνωστοποιώντας την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάσχεση και καταστροφή της Παλαιστινιακής γης και ιδιοκτησίας από την Ισραηλινή κυβέρνηση. Επίσης οργανώνοντας τακτικές αποστολές στα Κατεχόμενα Εδάφη ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους Παλαιστινίους, που είναι μεταξύ τους αλλά και από τον έξω κόσμο απομονωμένοι λόγω της στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ, ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα τους για ελευθερία, δικαιοσύνη, αυτοκυριαρχία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

http://intifadagr.wordpress.com/

in english: http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=English
__________________________________________________________________


(Οι καινούριες ομάδες στο FB δεν δίνουν τη δυνατότητα αποστολής προσκλήσεων γι' αυτό ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν προστεθεί κάποιος που δεν επιθυμεί να είναι σε αυτή την ομάδα. Σ' αυτή τη περίπτωση μπορεί εύκολα να αφαιρέσει το όνομά του. Σκοπός της ομάδας είναι η ενημέρωση των μελών σχετικά με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και η διάδωση ειδήσεων και άρθρων. Η ομάδα είναι ανοιχτή και μπορείτε να προσκαλέσετε όποιον νομίζετε ότι τον ενδιαφέρει το ζήτημα της Παλαιστίνης.)