El-Islamu Dinuna - Islam je Nasa Vjera - Dinimiz Islam

El-Islamu Dinuna- Islam je Nasa Vjera- Dinimiz Islam- Our Religi...on is Islam

“Ešhedu en la ilahe illAllah ve ešhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu”, „Ja potpuno svjesno, slobodno i namjerno svim svojim bićem vjerujem, očitujem, svjedočim i izgovaram da nema, da nikada nije bilo i da nikada neće biti boga osim Jednog Jedinog Allaha, dž.š. i da je Muhammed, ﷺ, Allahov rob i pejgamber.

Kaže Allah dželle ša'nuhu u 19. ajetu Sure Ali Imran:
Inne dine indellahil-islam... (“Zaista kod Allaha je priznata samo vjera Islam…” )

الله أكبر ✿ لا اله الا الله محمد رسول الله
_____________
Selamun alejkum ve rahmetullahi postovani clanovi grupe,

Drago nam je da pratite rad ove grupe i nadamo se da cete nastaviti objavljivati korisne stvari u nasoj grupi, insallah.

Zelimo da napomenemo da ova grupa promovise ehli sunnetski vel dzemaatski pravac u Islamu. Tako da podrzavamo jedino objave uleme od ehli sunneta vel dzemaata, tj. alima cetiri priznate skole misljenja u Islamu (Hanefijska, Malikijska, Safiijska i Hanbelijska). Sve objave koje nisu u okviru navedenog ne zelimo da se postavljaju u nasoj grupi i takve cemo obrisati.

Ve selamun alejkum.
______________
Selamun alejkum ve rahmetullahi postovana i cijenjena braco i setre,

Zamolio bih vas da se drzite Islamskog kodeksa ponasanja kada je rijec o dijalogu i raspravi. Islam nas uci da volimo sve muslimane bez obzira na razliku u misljenju.

Shodno Kur'anskom ajetu: “O vjernici, neka se muškarci jedni drugima ne rugaju, možda su oni bolji od njih, a ni žene drugim ženama, možda su one bolje od njih. I ne kudite jedni druge i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima! O, kako je ružno da se vjernici spominju podrugljivim nadimcima! A oni koji se na pokaju – sami sebi čine nepravdu” [El-Hudžurat, 11] , sankcionisat cemo svako ponasanje koje siri mrznju, a autora samo jednom upozoriti, nakon toga slijedi ban.

Neka nam je gore navedeni ajet na umu slijedeci put kada odlucimo muslimana/ku nazvati ruznim nadimkom.

Allah nam se dzumle smilovao…

Ve selamun alejkum.
______________